Utenriks

Biden varsler vedtak mot rasediskriminering

USA: USAs president Joe Biden vil signere en rekke presidentordrer som skal hindre rasediskriminering, noe som var et sentralt løfte i valgkampen hans.

Nord-Amerika — Biden vil tirsdag signere en ordre som instruerer justisdepartementet om å ikke fornye kontrakter med private fengsler. Tiltaket ble innført av tidligere president Barack Obama, men senere endret av Donald Trump.

Over to millioner mennesker er for tiden fengslet i USA. Et uforholdsmessig antall svarte personer er ifølge Det hvite hus bak lås og slå.

Statlige fengsler, hvor et flertall av fangene sitter, rammes ikke av presidentordren.

Bidens presidentkampanje lovet å jobbet mot rasediskriminering, spesielt etter at politidrapet på George Floyd i mai utløste landsomfattende protester.

Videre vil Biden pålegge boligmyndighetene å forhindre rasediskriminering i føderal boligpolitikk. Samtidig vil han signere en ordre for å bekjempe fremmedfrykt mot asiatiske amerikanere.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks