Utenriks

Johnson kaller brexit for et fantastisk øyeblikk for Storbritannia

Statsminister Boris Johnson sparte ikke på lovordene da han omtalte britenes farvel til EU i sin nyttårstale. Brexit var et vidunderlig øyeblikk, fastslo han.

Han sa også at Storbritannia vil bli et åpent, sjenerøst, utadvendt og internasjonalistisk land med frihandel når det legger bak seg alle felles EU-regler ved midnatt.

– Dette er et fantastisk øyeblikk for dette landet. Vi har vår frihet i egne hender, og det er opp til oss å gjøre mest mulig ut av det, sa Johnson.

Johnson brukte også talen til å snakke om koronapandemien og at landet fortsatt er langt unna å kunne vende tilbake til en normal hverdag med «turer til puben, konserter, teatre, restauranter og det å holde hverandres hender».

– Vi vet vi fortsatt har en hard kamp foran oss i uker og måneder, fordi vi står overfor en ny variant av denne sykdommen som krever ny årvåkenhet, sa Johnson med henvisningen til den nye muterte virusvarianten som nå har spredt seg til nesten hele landet.

– Men når solen går opp i morgen i 2021, har vi vissheten om disse vaksinene. Banebrytende i et Storbritannia som er fritt til å gjøre ting annerledes, og om nødvendig, bedre enn våre venner i EU, sa han.

Storbritannia godkjente bruk av koronavaksinen Pfizer/Biontech flere uker før EU, og denne uken ble også vaksinen til Astra Zeneca/Oxford-universitetet godkjent i landet. Den er ennå ikke godkjent av Det europeiske legemiddelkontoret.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks