Utenriks

Paven kaller koronavaksine «et lys i mørket»

JULETALE: – Koronavaksinen er et lys i mørket dersom den kommer alle til gode, sa pave Frans i sin tradisjonelle Urbi et Orbi-tale første juledag.

– Markedslover og patenter må ikke få stå i veien for kjærlighetens lov og menneskehetens helse, sa paven i talen, som ble holdt i den nesten folketomme Peterskirken, men overført til millioner av katolikker verden rundt.

Noen få troende hadde også funnet veien til Petersplassen, der de hutrende fulgte pavens tale via mobiltelefonene sine.

– Vi kan ikke la sterk nasjonalisme hindre oss i å leve som den familien vi er og la individualismens virus gjøre oss likegyldige for andres lidelse, sa paven.

Urbi et Orbi er latin og betyr «for byen og for verden». Den katolske kirkens overhode trakk fram hvilke vansker millioner av arbeidsledige nå står overfor, mange av dem kastet ut i ledighet som følge av koronapandemien.

Kvinner som mishandles i hjemmet, der de som følge av pandemien har sittet innestengt siden i vår, ble også viet særlig oppmerksomhet av pave Frans.

I talen manet han også til medfølelse med de mange ofrene for kriger, konflikter, katastrofer og ulykker i verden og trakk fram land som Jemen, Syria, Ukraina og Venezuela.

Pave Frans, som selv er født i Argentina, ga samtidig uttrykk for håp «for det amerikanske kontinentet som er rammet ekstra hardt av koronaviruset som så kraftig har forsterket folks lidelser, ofte forverret av korrupsjonen og narkotikahandel».

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks