Utenriks

EMA: Vaksinen fungerer trolig også mot ny mutasjon

Det er ingen beviser som tyder på at Pfizer-Biontech-vaksinen ikke fungerer mot virusmutasjonen som har dukket opp i Storbritannia, sier EMA-sjef Emer Cooke.

Europa — En rekke land, deriblant Norge, har innført midlertidig innreiseforbud fra Storbritannia for å unngå spredning av den mer smittsome varianten av koronaviruset.

EUs legemiddelbyrå EMA anbefalte mandag ettermiddag Pfizer og Biontechs vaksine for bruk i EU og Norge. EU-kommisjonen må formelt godkjenne vaksinen for bruk, noe de trolig vil gjøre i løpet av kort tid.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks