Utenriks

14 dømt i forbindelse med Charlie Hebdo-angrepet

14 personer som var mistenkt for å ha hjulpet gjerningspersonene bak terrorangrepene i Paris i 2015, er funnet skyldig, melder Reuters.

Europa — Dommen mot de 14 som var mistenkt for å ha hjulpet dem som sto bak angrepene på satiremagasinet Charlie Hebdo og en jødisk dagligvarebutikken, falt onsdag.

Blant de 14 er 32 år gamle Hayat Boumeddiene, som er funnet skyldig i terrorfinansiering og medlemskap i en terrororganisasjon. Hun er dømt til 30 års fengsel.

Også Ali Riza Polat er dømt til 30 års fengsel. Han ses som medskyldig til angrepet mot den jødiske dagligvarebutikken. Påtalemyndigheten ba om livstid for begge to.

Boumeddiene er den tidligere partneren til Amedy Coulibaly, som drepte en politibetjent og fire gisler i en jødisk dagligvarebutikk i dagene etter angrepet mot satiremagasinet.

Coulibaly, som ble drept av fransk politi, var venn med de to brødrene som sto bak Charlie Hebdo-angrepet.

Boumeddiene, som var en av tre som ikke var til stede i rettssalen, skal ifølge Reuters være i Syria, der hun har sluttet seg til IS.

De 13 er funnet skyldig i forskjellige anklager, blant dem medlemskap i et kriminelt nettverk og å være medskyldig i angrepene. Flere tiltalte som ble funnet skyldig i mildere lovbrudd, ble ikke funnet skyldig i terroranklager.

Tolv personer ble drept i angrepet mot Charlie Hebdo 7. januar 2015. De neste dagene ble til sammen fem mennesker drept av Coulibaly, fire av dem i den jødiske dagligvarebutikken 9. januar.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Utenriks