Utenriks

Israel starter koronavaksinering før nyttår

Israel skal starte koronavaksinering 27. desember etter at landet har mottatt den første forsendelsen av vaksinen som Pfizer og Biontech har utviklet.

Midtøsten — Det opplyste statsminister Benjamin Netanyahu onsdag.

Han sa at helsevesenet er rustet til å sette 60.000 doser hver dag.

Tidligere onsdag mottok Israel 100.000 doser, den første forsyningen av det som er en bestilling på 8 millioner vaksinedoser. Torsdag ankommer en enda større levering fra Pfizer og Biontech, ifølge Netanyahu.

– Jeg ber om at hver israelske borger vaksinerer seg, og ved å gjøre det, sette et eksempel og bli den første personen som vaksinerer seg i landet, sa Netanyahu.

Alle som lar seg vaksinere, skal få et bevis på det som gjør at de kan delta på arrangementer, gå på kjøpesentre og benytte seg av alle andre servicetilbud, la han til.

Netanyahu gjentok samtidig behovet for at dagens tiltak videreføres med bruk av munnbind, sosial avstand, hygiene og unngå samlinger av folk.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks