Utenriks

Stadig flere israelere lever i fattigdom

ØKONOMISK NEDGANG: Nesten hver tredje israelske husholdning lever nå under fattigdomsgrensa, en økning på nærmere 50 prosent siden i vår, viser en fersk rapport.

Antallet fattige har skutt i været under koronapandemien, og det samme har den offisielle arbeidsledigheten, som nå har passert 20 prosent.

Andelen husholdninger der medlemmene lever under fattigdomsgrensa, har økt fra 20,1 prosent til 29,3 prosent i 2020, går det fram av en rapport fra organisasjonen Latet.

Rundt 850.000 israelske familier mangler ifølge rapporten tilfredsstillende boforhold, nok mat, helsetilbud og skolegang, en økning på 268.000 siden før pandemien rammet landet.

Israels turistindustri har nesten stanset helt opp under pandemien, og tusenvis av bedrifter har måttet stenge for godt.

Landets folkevalgte og regjering krangler samtidig om budsjettet, noe som har resultert i store kutt i sosiale ytelser.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks