Spiste hestekjøtt – ble forvist
Mange steiler ved tanken på å spise hestekjøtt. – Ikke så rart, mener arkeolog Kristin Oma.
Den franske slakteren Charles Massa forbeder hestekjøtt til salg i gamlebyen i Nice. Konsumet har gått ned også her, og franskmennene spiser nå mindre enn 300 gram hestekjøtt hver i året, en femtedel mindre enn for 30 år siden.
Eric Gaillard/Reuters/NTB scanpix
«Mørt og smaksrikt. Oksekjøtt slik det smaker når du drømmer om det.»
Slik beskriver gastronom og matskribent i Dagbladet Andreas Viestad hestekjøtt. «En fantastisk råvare», sier daglig leder ved Vollan gjestestue i Balsfjord i Troms. Likevel grøsser mange ved tanken på å spise hest.
Forrige uke ble det avslørt at ferdiglasagne fra Findus inneholdt hestekjøtt. Storbritannias utenriksminister William Hague kalte det «totally unacceptable», og de franske produsentene gav to rumenske kjøtthandlere skylda for det de mente var «feilmerking med vilje». Onsdag innkalte EU til krisemøte om «hestekjøtt-skandalen», som handler om feilmerking og dårlig sporbarhet. Men kanskje også noe mer.
Bestill abonnement her
KJØP