Han bruker mye tid på Tinder, men lurer på hvordan han skal finne kjærligheten

SAMLIVSPANELET: Vanligvis spør jeg ikke om datingråd, men så tenker jeg – hva har jeg å tape på å gjøre det, skriver 24-åringen.

Samlivspanelet

Kjære Samlivspanelet,

Under pandemien har jeg brukt flere timer på Tinder enn noensinne tidligere. Utallige timer har gått med til å sveipe etter damer, sikkert enda flere timer har gått med til å chatte med hva som ser ut til å være de mest sporty damene i landet. Før korona var det ikke uvanlig at dates kunne ende med litt klinings og i noen tilfeller mer, men dating i koronaens tid har bydd på noe annet. Det blir mer ut på turdates med hjemmetrakta kaffe, for å si det sånn. Jeg må ærlige innrømme at jeg har blitt ganske lei av både prekorona-dating og postkorona-dating. Jeg har nok vært ganske kynisk til tider i hvordan jeg har brukt internettet for å få meg damer. Jeg vil jo egentlig møte noen som jeg kanskje kan utvikle et forhold til. Nå som året snart er omme og en vaksine står på trappene, har jeg begynt å tenke litt på om jeg skal legge om strategien. Vanligvis spør jeg ikke om datingråd, men så tenker jeg – hva har jeg å tape på å gjøre det?

Hilsen Venter på Cupid (24)

Kjære Venter på Cupid,

Å søke kjærligheten via datingapper har for lengst blitt den nye normalen for hvordan unge mennesker møter hverandre. For mange ender ikke disse titusentalls sveipene med livets store kjærlighet. For noen ender det heller med resignasjon over at man aldri møter den rette. Det er nok mange brukere av slike tjenester som heller ikke har interessen av eller mangler troen på å møte den såkalt rette. De er muligens fornøyd med at de møter noen som deler deres intensjon. Intensjoner kan jo være så mangt. Kanskje de bare er ute etter å døve ensomheten eller bare søker en ONS (les: one night stand).

Øyeblikkelig tilfredshet

Uansett hvilken hensikt man måtte ha, så utløser det å matche med noen et dopaminrush som gir følelser av øyeblikkelig tilfredshet, etterfulgt av et ønske om mer. Å få positiv oppmerksomhet er herlig. Det er ikke uten grunn at det å føle seg ettertraktet også føles berusende.

Som med de fleste gode ting vil repetert gjentagelse kunne føre til at opplevelsen som tidligere var så sterk og berusende, nå begynne å falme. Å matche med ukjente er ikke lenger like spennende og de utallige første datene begynner å bli kjedsomme.

En pause kan gi deg perspektiv, ikke bare på de store tingene i livet.

—  Kristoffer Whittaker

Tinder-sliten

La oss kalle dette fenomenet Tinder-sliten. I noen tilfeller vil denne tilstanden også kunne ha med seg følelser av tomhet og apati. Mange som kommer til dette punktet, vil gi opp og tenke at nettdating ikke er noe for meg. Andre tar seg kanskje en pause. Det vil være mitt første råd, om du selv opplever at du har blitt Tinder-sliten. En pause kan gi deg perspektiv, ikke bare på de store tingene i livet. Det kan også gi et nytt perspektiv på dine datingvaner, når du eventuelt vender tilbake til denne jakten.

Ta grep

Jeg vil uansett applaudere at du ikke gir opp enda. Det er mitt andre råd – ikke gi opp! Du skriver at du er blitt lei av hvordan ting har gått frem til nå, og at du ønsker å legge om strategien. Om jeg forstår deg korrekt, så ønsker du å finne noen å etablere et langvarig forhold til. For å få det til, så har du forstått at du må ta noen grep. Bra!

Tillit er det stoffet nysgjerrighet blir til av. Tillit gir mot og lyst til å gå på oppdagelsesreise i den andres verden.

—  Per Fugelli

Mitt tredje råd til deg er å endre på hvordan du fremstiller deg på nett. Veldig mange har en tendens til å presentere en versjon av seg selv som om de tror at andre vil like. Om man bare skulle forsøkt å forstå unge folks fritidsvaner ut ifra nettdatingsprofiler, ville man feilaktig konkludert med at over halvparten av de under trettifem var å finne på Gaustatoppen hver søndag.

Dele interesser

Med andre ord, du bør kanskje slutte å presentere deg selv på internett som en person du ikke er. Kanskje får du færre matcher, men matchene du får vil sannsynligvis være noen du deler felles interesser med.

Mitt fjerde råd er å gi folk en sjanse. Vær nysgjerrig og åpen. Alt for mange relasjoner får ikke utvikle seg fordi man aldri ga den andre en reell sjanse.

Lykke til med kjærligheten og det nye året!


Mvh,

Kristoffer Whittaker


Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Samlivspanelet