Ribba har rent flertall
Men noen foretrekker Grandiosa.
Dette er nordmenns julefavoritt: svineribbe.
Morten Holm, Scanpix
Pizza og tapas er på vei inn, men fortsatt er svineribba førstefavoritt for nordmenn julaften. 53 prosent foretrekker ribba, mens pinnekjøttet beslaglegger andreplassen med 34 prosent. Det er et langt sprang ned til delt tredjeplass medisterkake og julepølse.
Dette viser de ferskeste tall Opplysningskontoret for kjøtt har innhentet om norske julemattradisjoner. Undersøkelsen gjennomføres hvert annet år, og denne målingen gjelder naturlig nok ikke i år, men julen 2008.
Vi ser at norske juletradisjoner er veldig stabile. Vi er ribbe- og pinnekjøttspisere julaften. Men pinnekjøttet tidligere en typisk vestlandsrett blir stadig mer populær også utenfor kjerneområdene. Den tar litt innpå ribba i både Oslo og Midt-Norge, sier informasjonsleder Oda Christensen til NTB.
Bestill abonnement her
KJØP