Prisvinner har mottatt mange drapstrusler

INNGANGSORD: – Det kommer alltid trusler når du jobber mot majoriteten, sier Wagma Feroz (31). Tirsdag mottar hun Stefanusprisen.

Foto:DRAP: – Det er mange historier om diskriminering og undertrykkelse, og noen blir drept på grunn av det de tror på, sier Wagma Feroz, her i fredelige omgivelser i Oslo. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
DRAP: – Det er mange historier om diskriminering og undertrykkelse, og noen blir drept på grunn av det de tror på, sier Wagma Feroz, her i fredelige omgivelser i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Dokumentarfilmskaperen og aktivisten jobber i en bratt motbakke i hjemlandet Pakistan. I et land der tradisjonelle religiøse verdier står uhyre sterkt, gjør hun hva hun kan for å styrke kvinners grunnleggende rettigheter og bidra til at religiøse minoriteter kan leve fredelig sammen. Det skjer ikke uten motstand i et samfunn der 96-97 prosent er muslimer.

Den dagen tidlig i mars da hun fikk vite at hun var tildelt Stefanusprisen, var en stor opptur for henne. I Pakistan blir jenteskoler bombet av ytterliggående muslimer, og kvinner flest er frarøvet grunnleggende menneskerettigheter. Provinsen Khyber Pakhtunkhwa, nordvest i Pakistan, som Feroz kommer fra, beskrives som en særlig konservativ del av landet.

Endret perspektiv

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS