Politikk

KrF-Ropstad: «Real» Jensen - skjønner hun valgte familieverdier

ROS: KrFs leder roser Siv Jensen for å være «real» og til å stole på og å vektlegge familieverdier når hun nå gir seg. Norske politiske ledere hyller Jensen for innsatsen i politikken.

I en melding til Vårt Land takker KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad Siv Jensen for det han kaller et godt og konstruktivt samarbeid gjennom mange år.

– Hun har en stor politisk karriere bak seg, og det står respekt for arbeidet hun har lagt ned på vegne av partiet sitt. Siv er en omsorgsfull person og en tøff motstander. Hun er real og til å stole på. Jeg kommer til å savne henne i partilederkollegiet, skriver Ropstad.

KrF-lederen og Jensen fikk ett år i regjering sammen, før Frp brøt ut i januar i fjor. På pressekonferansen der Jensen kom med en overraskende meldingen om egen avgang, la hun tung vekt på at nettopp det å få mer tid med sine nære hadde vært svært avgjørende.

«Ikke vanskelig å forstå»

Familien har vært der for henne, sa hun. Og nå vil hun fremover være der for dem og familieverdier. Hun ville være «mer tante Siv», mer «søster Siv» og oftere være sammen med sin mor.

– Det å velge å prioritere familie og venner er et valg det ikke er vanskelig for en KrFer å ha stor forståelse for. Jeg ønsker henne alt godt fremover og lykke til, uttaler Ropstad.

Solberg: – En av de viktigste

Statsminister Erna Solberg (H) roser avtroppende Frp-leder Siv Jensen i en Facebook-melding og sier hun vil savne henne i norsk politikk.

– Siv er den politikeren i andre partier som jeg har samarbeidet tettest med det siste tiåret, skriver Solberg.

Statsministeren kaller Jensen en tøff forhandler, kreativ og kunnskapsrik, og en politiker det gikk an å stole på. Hun peker også på Frp-lederens rolle i det borgerlige regjeringsgrunnlaget.

– Siv har vært en av de viktigste politikerne i Norge de siste tiårene. Gjennom modige valg og sterk gjennomføringsevne har hun preget det politiske landskapet. Jeg ser tilbake på vårt samarbeid med glede og håper å ha god kontakt med Siv også fremover, uansett hva hun nå velger å gjøre, avslutter Solberg.

Støre: – Lykke til

Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) kaller avtroppende Frp-leder Siv Jensen en tøff debattant og en ryddig politisk motstander.

– Selv om Fremskrittspartiet i alle år har vært en politisk motstander for Arbeiderpartiet, er det lett å anerkjenne Siv Jensens mangeårige innsats i norsk politikk, sier Støre til NTB.

Han kaller Jensen en tøff debattant med stort engasjement, og en motstander det har vært mulig å samarbeide med og stole på i saker der de har felles syn.

– Jeg ønsker henne lykke til videre, avslutter Støre.

– Sterkt engasjement

Venstre-leder Guri Melby roser Siv Jensen for innsatsen hun har lagt ned for Frp og i norsk politikk.

– Det er en solid innsats Siv har lagt ned i norsk politikk og for Frp. Jeg har stor respekt for at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget og nå vil prioritere annerledes i livet. Det unner jeg henne etter så mange år i toppolitikken, sier Melby i en kommentar til Frp-lederens varslede avgang.

– Til tross for de uenigheter vi har mellom oss politisk, vil jeg berømme Sivs vilje til å finne løsninger og få til gode politiske resultater. Det er en partileder med et sterkt engasjement og mye kunnskap som nå går av, sier hun.

Lysbakken: «Raust og hyggelig»

Også SV-leder Audun Lysbakken roser sin politiske motstander.

– Da jeg var førstereisgutt i finanskomiteen, var Siv Jensen komitéleder. Hun tok raust og hyggelig imot. Tross endeløse og tøffe uenigheter har vi beholdt en god tone og gjensidig respekt. Og jammen fikk vi samarbeidet om rettferdig pensjon på tampen. Takk for det, og lykke til!, skriver Lysbakken på Twitter.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk