Politikk

Bekkevold (KrF) om Frps hospice-utspill: – Et bakholdsangrep

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) mener at Sivert Bjørnstad (Frp) er for drøy når han legger skylden på KrF for bortfallet i finansieringen til Lukas Stiftelsens hospice.

– Jeg reagerer veldig på utspillet hans. Dette er et bakholdsangrep fra Frp, hvor Bjørnstad påstår at KrF har holdt Lukas Hospice for narr, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF)

Bekkevold reagerer på at Sivet Bjørnstad (Frp) i går omtalte KrFs politiske håndverk som «enten er dette forferdelig sløvt eller så har KrF holdt Lukas Stiftelsen for narr».

Det var en response til at Lukas Stiftelsen uttrykte sin skuffelse over at de mente at KrF og regjeringen «fraskriver seg ansvaret for et oppdrag de har gitt til en ideell og diakonal stiftelse.»

– Det er for drøyt, det var da vi som i forhandlingene i 2018 sikret de 30 millionene om var øremerket Lukas Hospice, sier Bekkevold.

– Frp gjorde dette til en søkbar post

Ifølge Bekkevold «glemmer» Sivert Bjørnstad å si hvem som gjorde hospice-saken om til en søkbar post i statsbudsjettet.

– Det er Frp og Sylvi Listhaug som gjorde dette om til en søkbar post, fordi det i Granavolden var et sterkt ønske om å gjøre mer for barn og unge i hospice-sammenheng. Hvis de var veldig opptatt av dette så ville de sørget for øremerkingen i 2019, sier Bekkevold.

Sylvi Listhaug går ikke med på at dette er Frps ansvar, all den tid øremerkingen til hospicet ikke var inne i regjeringens opprinnelige forslag til statsbudsjett i år.

– Det er regjeringen som er ansvarlige for at hospicet nå må sende døende og alvorlig syke mennesker hjem. FrP kommer til å jobbe for at hospicetilbudet skal bestå og ikke legges ned. Disse menneskene og familiene deres fortjener å få avslutte livet på en verdig måte ikke bli kastet ut på denne måten, sier Frps finanspolitiske talsperson.

Mener Frp «ikke kan gjøre rettrett»

Bekkevold forteller at de ble overrasket da posten viste seg å være åpen i budsjettet for 2020. Han mener Frp burde gitt dem mer drahjelp i forhandlingene den gang.

– Jeg synes at Bjørnstad går for langt når har legger ansvaret på KrF, det er en helt urimelig beskyldning, sier Bekkevold.

Bjørnstad og Frps løfte om at de vil kjempe for at hospicets øremerkede 30 millioner, gjør at to av fire av partiene som utgjør flertall på Stortinget, gjør at utsiktene for gjennomslag denne uken har blitt betraktelig forbedret.

– Når Bjørnstad går ut med den bredsiden på den måten, så føler jeg meg trygg på at det ikke finnes en retrettmulighet for Frp. Nå skal han få vise i praksis at vi skal sloss sammen for dette, sier Bekkevold.

Bjørnstad står på sitt

– Det er ingen tvil om at KrF har holdt Lukas Hospice for narr. Dette er ikke noe bakholdsangrep i det hele tatt, sier Sivert Bjørnstad.

Han mener KrF burde sørget for gjennomslaget da de kom inn i regjeringen.

– Når de nå sitter på innsiden av regjeringen ser vi hva som skjer, da har de glemt eller nedprioritert hospicet for 2021-budsjettet. Det er faktum i saken, så enkelt er det, sier han.

LES OGSÅ:

Slik skaper Frp nytt press mot KrF - frir til kristne velgere

Solvik-Olsen gikk i forsvar: Kjempet for mer «innestemme» fra Frp om innvandring

Frp etterlyser klimaregnskap - får svar i 2023

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk