Politikk

Nestlederen i Agder KrF melder seg ut

Irene Solli melder seg ut på grunn av kursen KrF har tatt etter retningsvalget. Dermed forsvinner nok en rød profil ut av partiet.

– Dette er ikke en forhastet beslutning, men noe jeg har tenkt på over tid. Jeg kjenner at dette er riktig for meg nå, men samtidig trist. Det er ikke en beslutning jeg har søkt og ønsket, sier Irene Solli, andre nestleder i Agder KrF, til Vårt Land.

Torsdag kveld sendte hun en melding til KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad om at hun melder seg ut. Dermed forsvinner nok en KrF-profil som sto på «rød» side i KrFs retningsvalg ut av partiet.

• Les Irene Sollis innlegg: «Kall meg gjerne en ureturnerbar KrF-politiker»

Kritisk til kursendring det siste året

Beslutningen om å melde seg ut er en konsekvens av en kursendring i Kristelig Folkeparti etter retningsvalget, ifølge Solli.

Hun er bekymret for om partiledelsen fortsatt ønsker at KrF skal være et sentrumsparti og et folkeparti.

– Jeg ser stadig i intervjuer, seinest på nyttårsaften, at partiledelsen ønsker å gjøre partiet tydeligere – mer kristelig, mindre folkelig. Det er en nyorientering. Skal vi gjøre en slik profilendring, bør det forankres i partiet. Nå skjer bare ting litt etter litt, sier Solli.

Vårt Land har tidligere skrevet om at Solli internt har etterlyst forsikringer fra partileder Kjell Ingolf Ropstad om at KrF fortsatt er et sentrumsparti.

– Jeg opplever ikke at jeg fikk svar. Det enkle svaret var ikke enkelt å gi. Jeg prøvde internt på mitt vis å få svar på om de har en strategi eller ikke, og hvorfor de ikke tar den opp med oss, sier Solli i dag.

Mener homoterapi-saken og Stålsett-saken viser ledelsens prioriteringer

I en kronikk på Verdidebatt forsøker Solli å sette ord på hvorfor hun melder seg ut og hvorfor hun er kritisk til kursen KrF har tatt.

– Saker og endringer det siste året har blitt avgjørende. To saker skiller seg klart ut. Homoterapi-saken og den såkalte «Stålsett-saken». Fokus og trykk i disse to sakene står i grell kontrast til hverandre. For meg har de også blitt en indikator på hvordan KrFs ledelse og stortingsgruppe velger å fremstille partiet, skriver hun i innlegget.

Hun savner et bredere engasjement for retningen i fattigdomsbekjempelse, miljø- og flyktningpolitikk, fremfor «at vi vinner en sak her og der».

– Jeg stiller spørsmål ved sakene ledelsen velger å løfte. Jeg kjenner meg ikke igjen i det. Det bør gis en forankring i partiet hvis vi det er dette vi skal blø for, sier Solli til Vårt Land.

Ropstad: Leit at Irene Solli slutter 

Kjell Ingolf Ropstad skriver i en tekstmelding at han synes det er leit at Irene Solli har valgt å forlate partiet.

– Jeg vil takke henne for en solid innsats for KrF over en årrekke både som tillitsvalgt og folkevalgt. I politikken er det særlig de som på lokalt plan legger ned mye fritid i frivillig politisk innsats som fortjener takk. Hun er velkommen tilbake på laget når som helst, skriver KrF-lederen.

Han skriver at «KrF er et kristendemokratisk sentrumsparti, som får store gjennomslag i regjering».

– KrFs politikk for familier og barn, verdiskaping i hele landet, klima og internasjonal rettferdighet trengs mer enn noen sinne. Vi har ikke endret vår politikk, samtidig betyr det å sitte i en regjering å ta ansvar, som betyr at vi er fire partier som må bli enige. Det er krevende, men det gir resultater. Som økning i barnetrygd og engangstønad, som rekordmange kvoteflyktninger på 3000, som innføring av fritidskort, som bedre landbruksoppgjør og flere lærere i skolen.

Les mer om etterspillet etter KrFs retningsvalg:

• Flertall 'røde' KrF-ere har ikke forlatt partiet

• Agder-nestleder Irene Solli urolig for KrFs politiske profil

---

Fakta:

---

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk