Politikk

Bekkevold gir seg på Stortinget

Geir Jørgen Bekkevold tar ikke gjenvalg på Stortinget i 2021, og dermed tar ingen av KrFs «røde» stortingspolitikere gjenvalg.

Etter at Knut Arild Hareide i går offentliggjore at han ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021, skrev Geir Jørgen Bekkevold på Facebook at «Vi kom inn sammen på Stortinget i 2009 og vi går sammen ut i 2021!»

– Hvorfor tar du ikke gjenvalg?

– Jeg gikk tidlig ut etter at jeg og Knut Arild tapte veivalget og sa at det blir vanskelig for meg å drive valgkamp for et regjeringsalternativ som jeg ikke tror på og er dypt uenig i. Det er bedre at fylkeslaget i Telemark har en førstekandidat som kjenner på en entusiasme knyttet til dette veivalget, sier han.

– Hvem skal nå holde den «røde skansen» for KrF. Har du kvaler ved å gi deg nå?

– Det er dessverre knapt noen «røde» KrF-ere igjen på Stortinget. Det har forsvunnet mange dyktige rådgivere. Men lokalt i partiet er det mange som fortsatt støtter Knut Arild sitt veivalg. Jeg har ingen planer om å melde meg ut av partiet. Jeg har forståelse for at det er et ønske om at flest mulig skal være med videre. Men jeg kan ikke stå på toppen av en liste og gå til valg på et veivalg som jeg ikke kan stå inne for rent politisk, sier Bekkevold.

Bekkevold tror ikke det blir mange «røde» på Stortinget for KrF i 2021 til 2025.

– De som stiller seg til disposisjon for stortingslistene gjør det for å gå til valg på et samarbeid med samme type regjering som den som er i dag, sier han.

Får ikke en rolle «etterpå»

Når Bekkevold gir seg i 2021 vil han være ferdig med rikspolitikken, og han tror at det også gjør at han er ferdig i politikken for øvrig.

– Jeg har ikke hatt noen verv som gjør at jeg får en rolle slik den Knut Arild vil få, ettersom han har vært partileder og vil ha rolle i kraft av å være en tidligere partileder. Vi andre som takker for oss går ut av politikken, så får vi se etter hvert hvilken plass vi skal i partiet framover, sier Bekkevold.

Han håper at partiledelsen vil se en verdi i å samle og bevare bredden i partiet.

– Jeg skal prøve å bevare bredden i partiet resten av perioden jeg sitter på Stortinget, og pleie den delen i partiet som er skuffet over at partiet valgte det de gjorde. Det er også et arbeid ledelsen må ta, sier Bekkevold.

– Føler på en ro

Han føler seg sikker på at det riktig ikke å søke gjenvalg, og er ikke redd for at kursen til partiet skal endre seg med det første.

– Jeg kjenner en veldig ro i den sammenheng. Det skal skje veldig store ting for at noe skal endre seg fram mot 2021, og jeg ser ikke for meg at det blir andre alternativer fram mot neste stortingsvalg, sier Bekkevold.

Han har ikke tenkt til å opponere mot retningsvalget som partiet har tatt.

– Jeg tolker også Knut Arild dit hen at han heller ikke ser noen andre alternativer til dagens kurs, samtidig som han er veldig tydelig på at det er viktig å gi signal om at han ikke har tenkt å opponere mot det eller ta en omkamp. Det har heller ikke jeg tenkt til, sier han.

LES MER:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk