Politikk

Nilsen tar over etter Johnson – blir ny generalsekretær i KrF

Geir Morten Nilsen blir etter alt å dømme ny generalsekretær i KrF. Han overtar etter at Hilde Frafjord Johnson gikk av etter partiets veivalg.

Nilsen er i dag konsernsjef i mediehuset Dagen. Ifølge Dagen selv kommer Nilsen om kort tid til å bli presentert som KrFs nye generalsekretær.

– KrFs partiledelse ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier Julian Farner-Calvert, statssekretær for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, til avisen.

Nilsen har tidligere jobbet som markedsansvarlig for Vestlandet i Vårt Land, før han gikk til Dagen i 2008. Han har i flere år vært konsernsjef i Mediehuset Dagen AS.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken akkurat nå, sier Nilsen på telefon til Vårt Land fra utlandet.

LES MER: Hareide: – Ikke overrasket over at Hilde nå går av

KrF ikke forberedt

Nilsen vil etterfølge Hilde Frafjord Johnson som gikk av etter at KrFs veivalg. 7. mai kom meldingen om avgangen, men allerede i høst, da KrF valgt å søke regjeringssamarbeid med blant andre Frp, meddelte Johnson at det ikke var naturlig for henne å fortsette.

Men i mai var ny KrF-ledelse på plass. Dermed kom prosessen med en fratredelse i gang.

– En generalsekretær skal ikke bare være partiets administrative leder, men også en viktig medspiller og forsvarer av den strategiske kursen en partileder velger, sa Johnson i en pressemelding.

Et eget ansettelsesutvalg har jobbet med å finne ny generalsekretær – som altså skal være Geir Morten Nilsen. Nyheten kom etter det Vårt Land forstår uten at partiets ledelse var forberedt på det. Men offentliggjøringen av Johnsons etterfølger kunne komme onsdag.

Partiets kommunikasjonssjef, Mona Høvset, vil overfor Vårt Land ikke kommentere forhold ved ansettelsen. Johnson hadde siste arbeidsdag i KrF 20. mai.

LES OGSÅ: Hemmelige krisetall gir Frafjord Johnson stryk

Ukjent navn

For flere i det sentrale KrF-miljøet er Geir Morten Nilsen et ukjent navn i partisammenheng. Partileder Kjell Ingolf Ropstad har selv stått sentralt i arbeidet med å finne den nye generalsekretæren.

Alt i sommer og høst står KrF overfor en kritisk oppgave ved det kommende kommune- og fylkestingsvalget.

Men den nye generalsekretæren skal først og fremst bidra ved den virkelig store kraftprøven: Stortingsvalget i 2021 – da det virkelig gjelder for Ropstad og KrF-ledelsens nye prosjekt.

Millionbonus og kjendis-bror

Som konsernsjef i Dagen fikk Geir Morten Nilsen i fjor en bonus på 2,25 millioner kroner da Mediehuset Dagen AS solgte tjenesten Eiendomsmeglerguiden til Schibsted. Salget ga konsernet et solid overskudd i 2017. Bonusen kom i følge Bergens Tidende på toppen av en årslønn på 1,1 millioner.

Før tiden i Dagen var Nilsen hovedpastor i Tremorkirken. Han ble kjent etter å ha bygget opp suksessmenigheten på Sotra, som er tilknyttet Norsk Luthersk Misjonssamband.

Nilsen er ellers broren til Lars Arne Nilsen, trener i fotballklubben Brann. Ifølge Bergens Tidende var alle brødrene i Nilsen-familien store talent i fotball, men «det sies at Geir Morten kunne blitt den beste av dei alle», skriv BT.

– Et fotballgeni, uttalte far Leif Nilsen.

Nå skal det uutnyttede fotballtalentet inn i KrF.

LES OGSÅ: KrF på desperat generaljakt: – Det haster

Hans-Olav Rise

Hans-Olav Rise

Hans-Olav er vaktsjef i Vårt Land, og har i fleire år vore frontsjef med ansvar for digital publisering.

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Jo Arne Hansen Marvik

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk