Politikk

Alliansen og SIAN får delta under Arendalsuka

Alliansen og SIAN får begge delta med arrangement og stand under Arendalsuka i august. Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) har fått nei.

Det bestemte Rådet for Arendalsuka i forrige uke, skriver Nettavisen.

Antirasistisk senter hadde ønsket en revurdering av hvorvidt det politiske partiet Alliansen burde få delta på grunn av innholdet i flere Twitter-meldinger fra Alliansens leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

I fjor ble seks venstreekstremister pågrepet i Arendal. Politiet fryktet at gruppa søkte voldelige sammenstøt med personer fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Alliansen. Også i 2017 måtte politiet rykke ut til SIANS bod i Arendal etter melding om slåssing. Da måtte SIAN fjerne sin bod fordi politiet ikke kunne garantere for deres sikkerhet.

Rådet for Arendalsuka har imidlertid sagt nei til Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) som også ønsket å delta under Arendalsuka. Arendalsuka begrunner avslaget med negative erfaringer med denne organisasjonen og deres rasistiske holdninger.

Arendalsuka arrangeres i år fra 12. til 17. august. Her samles aktører fra politikk, samfunns- og næringsliv til debatter og ulike arrangementer.

LES MER: Partileder Lysglimt Johansen tvitret Alliansen ut av Arendalsuka

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk