Politikk

DN: Frp reverserer KrFs taxfree-finte

Stikk i strid med KrFs ønsker, videreføres Frps taxfree-seier fra 2014. I tillegg heter det i plattformen at regjeringen skal kutte ytterligere i skatter og avgifter.

Dagens Næringsliv har fått tilgang på den delen av den fremforhandlede plattformen som omhandler skatter og avgifter. I plattformen heter det at partiene ønsker å senke det totale skatte- og avgiftsnivået.

I tillegg ønsker man å fortsette nedtrappingen av formueskatt på arbeidende kapital og å redusere satsen for eiendomsskatt fra 5 til 4 promille.

LES OGSÅ: Barnetrygden økes, men ikke for alle

Viderefører taxfree-ordningen

I tillegg heter det at regjeringen ønsker å videreføre den nye taxfree-kvoten fra 2014 der man kunne kjøpe ytterligere alkohol om man ikke kjøpte tobakk.

Taxfree-kvoten ble gjenstand for politisk storm i Stortinget i høst da KrF stemte sammen med opposisjonen for å reversere ordningen fra 2014. Det vakte reaksjoner at KrF gjorde det samtidig som nestleder Kjell Ingolf Ropstad satt i sonderinger med regjeringspartiene. Det førte til voldsomt sinne i Frp, som betraktet taxfree-ordningen som en viktig, symbolsk seier i regjeringsperioden. Raseriet i Frp var så stort at et stort mindretall i partiets stortingsgruppe ønsket å avvise hele budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og KrF.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk