Politikk

Sps Marit Arnstad ut mot Ropstad og Solbergs abortutspill

– Sp er de eneste som støtter oss i kampen mot sorteringssamfunnet, også når de ikke trenger oss, svarer Knut Arild Hareide.

(Akershus): «Ikke gjør deg mindre enn du er Kjell Ingolf. Sp devaluerer ikke debatten om sorteringssamfunnet. Vi angriper Ernas spill og det spillet du og Høyres kommunikasjonsfolk har deltatt i».

Twitter-bredsiden kommer fra parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad, under timen før tre av de siste fylkesårsmøtene i KrF braket løs mandag kveld.

Kampen om KrFs veivalg spisser seg til på oppløpssiden før KrF gjør sitt veivalg på fredagens ekstraordinære landsmøte.

Mandag kveld velger Akershus, Oslo og Vestfold sine landsmøtedelegasjoner.

LES OGSÅ: Bråkemøte før KrF-dramaet

Hareide: Sp eneste ekte allierte i sorteringskampen

Vårt Land rakk å få en kommentar fra Knut Arild Hareide rett før han gikk på talerstolen på Akershus KrFs fylkesårsmøte i Nittedal mandag kveld.

– Det er én partner i Stortinget som har stått støtt ved KrF i kampen mot sorteringssamfunnet, både når de trenger oss og når de ikke trenger oss. Det er Senterpartiet.

Kampen mot sorteringssamfunnet handler ikke om én sak, men mange saker og det vil komme nye i årene som kommer, påpeker KrF-lederen.

– Da vil det være viktig å ha noen som genuint har det samme synet som KrF. Det har Senterpartiet. Det vil være like viktig å ha noen å stå sammen med når vi kommer til juni 2020 og det kommer en ny problemstilling som omhandler sorteringssamfunnet.

LES OGSÅ: KrF kan gjøre Frp-livet grått

Senterpartiet ut mot Solbergs abortutspill

Erna Solberg åpnet nylig for å forhandle om abortlovens paragraf 2C og tvillingabortspørsmålet i regjeringsforhandlinger med KrF.

Solbergs utspill kom samme dag som KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad utfordret Ap og Høyre om å åpne for å forhandle om endringer i abortloven.

Senere avslørte VG at Ropstad hadde dialog med kommunikasjonsfolk i Høyre før han kom med utfordringen.

Marit Arnstads utspill følger Trygve Slagsvold Vedums oppgjør med Erna Solbergs abortutspill i en tale til Senterpartiets landsstyre mandag.

– Det verste i politikken er når sakene kommer helt i bakgrunnen. At alt reduseres til spill, at standpunkter er til salgs, at selv dype, etiske spørsmål er noe man kan forhandle bort. Erna Solbergs (H) utspill om tvillingabort er noe av det mest groteske eksemplet vi har sett på lenge. Det var pinlig, mener Sp-lederen.

LES OGSÅ: Nervedrama på oppløpssiden

Ropstad: – Statsministeren snakker som en KrF-er

Kjell Ingolf Ropstad reagerer kraftig på utspillene fra de to Sp-toppene:

– Vedum kalte det et grotesk spill. Hva er det for en ordbruk? Jeg reagerer sterkt på at Sp bruker sånne ord på en av KrFs viktigste saker. Jeg er fullt klar over at Sp og KrF er enig om tvillingabort, men dette er jo en av de viktigste sakene som vi har løftet. Å bruke ord som grotesk spill mener jeg devaluerer hele kampen mot sorteringssamfunnet.

– Sp er kritiske til det de ser som politisk spill fra deg og Solberg?

– Jeg er jo stolt av å ha en statsminister som snakker som en KrF-er, svarer Ropstad, før han og Hareide haster videre til fylkesårsmøtet i Oslo.

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk