Politikk

«Frp styrer ikke vår politikk»

Ap-politiker Masud Gharahkhani svarer på kritikken fra Ap-prest Odd Kristian Reme: Verken Frp eller SV skal styre vår politikk, slår han fast.

I dagens avis kritiserer prest og medlem i Stavanger Arbeiderparti, Odd Kristian Reme, innvandringspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet (Ap), Masud Gharahkhani, for å «stjele Frps klær» vedå bruke en skarp innvandringsretorikk i media.

Ap-presten reagerte særlig på at Gharahkhani brukte ordene streng og rettferdig, et begrepspar Reme mener passer utmerket for Frp, men ikke Ap.

– I Arbeiderpartiets program brukes begrepene «streng, rettferdig og human» så det gjør jeg også. Frp bryr seg bare om å være strenge. Vi bryr oss om helheten. Vi stiller krav og vi stiller opp. Og vi skal være tydelig på begge deler, svarer Gharahkhani, på Remes kritikk i en SMS til Vårt Land.

LES OGSÅ: «Ap låner klær fra Frp»

Må ta kampen på alvor

Denne uken leverte Arbeiderpartiet en liste med 22 forslag til Stortinget for å forbedre innvandrings- og integreringspolitikken med uttalt mål om å bekjempe sosial kontroll og æresvold.

Gharahkhani fremhever at det nettopp er gjennom «gode sosialdemokratiske kjerneverdier» at Ap skal finne sin politiske linje i innvandringsdebatten.

– Derfor har jeg også sagt, og gjentar gjerne, at det verken er Frp eller SV, som skal styre vår politikk, slår han fast.

LES OGSÅ: Hvorfor snakker vi fortsatt om verdikommisjonen?

Ikke Frp-politikk

Ap-politikeren mener det i dag er for mange gutter og jenter i Norge som kjemper for muligheten til å velge hvem de skal gifte seg med.

– Her har vi ingen tid og miste og derfor har vi foreslått 22 konkrete forslag i Stortinget for å bekjempe nettopp dette.

Gharahkhani mener det er viktig at partiet skal ta kampen mot sosial kontroll på alvor.

– Bor du i Norge, er det viktig at du blir en del av Norge. Frihet, demokrati og likestilling er verdier som skal gjelde oss alle uavhengig av hva slags kultur eller religion du kommer fra. Dette er god sosialdemokratisk politikk, sier han.

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk