Politikk

Minoritetene skal innta Aps stortingslag

Partisekretær Kjersti Stenseng har målet klart: Minst fem med minoritetsbakgrunn i den nye stortingsgruppen.

– Vårt mål er at når stemmene telles opp den 11. september, består stortingsgruppa vår av minst fem med minoritetsbakgrunn: Hadia, Zaineb, Lozan, Mani og Masud, sa Aps sekretær da hun innledet lørdag morgen.

Og dette er kandidatene hun har i sikte:

Hadia Tajik, som topper listen i Rogaland, Zaineb Al-Samarai som er nummer seks i Oslo, Lozan Balisany på tredjeplass i Vestfold, Masud Gharahkhani som er nummer tre i Buskerud og Mani Hussaini på sjetteplass i Akershus.

LES OGSÅ: Ap reddet søndagen i siste liten

Større religionsbredde

Med større mangfold vil det ifølge partisekretær Stenseng også bli større bredde i Aps politikk på mange felt.

– Også i religionspolitikken?

– Ap har mange religioner godt representert. Men mangfold i partiet betyr større mangfold i politikk og det som vi representerer. Det er et gode, svarer Stenseng.

– Hva kan det ellers gjøre med partiet?

– Mange med minoritetsbakgrunn er ikke medlemmer av organisasjoner, partier eller de bruker ikke stemmeretten sin. Det å sikre representasjon for minoriteter handler om å gi dem forbilder og noen som er en røst for et større mangfold i samfunnet vårt.

LES OGSÅ: Berit Aalborgs kommentar: «Fornyeren Tajik»

Sterke i byene, men...

Ved de siste lokalvalgene har Ap fått valgt inn en rekke politikere med minoritetsbakgrunn i kommunestyregruppene i de store byene. På Stortinget har ingen partiet hatt så store lag av minoritetspolitikere som det Ap nå har mål om: Fem stykker. I dag er det bare Hadia Tajik i Aps gruppe som har minoritetsbakgrunn.

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk