Politikk

Sylvi Listhaug mistet førsteplassen

Til manges overraskelse fikk ikke innvandringsminister Sylvi Listhaug førsteplassen på Frps liste i Møre og Romsdal. Den gikk til en lokal topp.

Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Frp har foreslått fylkesleder Frank Sve (48) som listetopp til stortingsvalget neste år. Beslutningen kom svært overraskende på sentrale personer i partiet, skriver Sunnmørsposten. Avisen meldte tirsdag at Sylvi Listhaug lå an til å bli partiets førstekandidat.

Etter at parlamentarisk leder i Frp Harald Tom Nesvik trakk seg som listetopp i fylket har flere medier spekulert i at Listhaug blir listetopp. Etter at valgkomiteen har sagt sitt, står Listhaug derimot på andreplass i den enstemminge innstillingen. En plass som trolig vil gi fast stortingsplass.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale får tredjeplassen på listen.

LES OGSÅ: Dette er Frps verdisynder, ifølge Hareide

«Noe skjedde»

Intervjuet med Sve skjedde rett i forkant av gårsdagens møtet i komiteen. Det som kom fram under intervjuet gjorde at de valgte å sette Sve på topp, bekrefter leder av nominasjonskomiteen Stig Rune Andreassen til Sunnmørsposten.

Sve var ordfører i Stranda kommune fra 2002 til 2011 og er mangeårig fylkesleder i Møre og Romsdal Frp.

Følg oss på Facebook og Twitter!

- Min tur nå

– Jeg er ydmyk i forhold til oppgaven, men jeg synes det var min tur nå. Jeg har tidligere sagt nei til fire nominasjoner. Jeg kan ikke se at jeg skyver noen nedover på listen, Jeg blir sett på som en politiker som er godt kjent i hele Møre og Romsdal. Samtidig ser jeg på dette som tidenes mulighet til at Frp kan få tre representanter fra Møre og Romsdal på Stortinget, sier Frank Sve til VG.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk