Politikk

Statssekretær kjøper ti Storhaug-bøker til bibliotek

Listhaugs statssekretær, Hanne CS Iversen har kjøpt ti eksemplarer av Hege Storhaugs bok for å korte ned ventelisten på hjembyens bibliotek.

Bilde 1 av 2

Sylvi Listhaugs statssekretær Hanne CS Iversen har kjøpt inn ti eksemplarer av Hege Storhaugs bok «Islam: Den 11. landeplage» for å gi til Harstad Bibliotek.

– Jeg fikk høre at det var det er lange ventelister på bibliotekene for å låne boka, og tenkte jeg kunne bidra til at flere fikk lese den, sier Iversen som for tiden er på ferie på Mauritius.

Initiativet hennes kom etter at Finansavisen torsdag skrev om en gruppe unge næringslivsfolk som har kjøpt inn 1000 eksemplarer av den omdiskuterte boka for å bidra til å korte ned på lånekøene.

Harstad bibliotek opplyser om at de har to eksemplarer av boken, men begge er utlånt. Nå står én person på venteliste.

LES OGSÅ: Han var rettsmedisiner på jobb 22. juli: – Utøya utfordret troen

Belysende bok

– Kunne du gjort det samme med andre bøker?

– Ja, det kunne jeg ha gjort. Det må være bøker jeg selv synes er innformative og belysende.

– Hva synes du er spesielt belysende med denne boka?

– Hege Storhaug har evne til å se ting fra flere sider. I denne boka viser hun at det finnes to former for islam, en islam vi kan leve med, og en som vil at vi skal underkaste oss den. Det er ikke sikkert alle er enige med Storhaug, men jeg mener disse stemmene fortjener å bli hørt. Både de positive og de negative stemmene.

LES OGSÅ: «Å lese Storhaug preger meg mer enn jeg liker å innrømme»

Handlet som Harstad-borger

– Det er jo en omdiskutert bok. Tenker du at det er greit for en statssekretær å gjøre dette?

– Jeg kjøpte bøkene som Harstad-borger, ikke som statssekretær, sier Iversen som har vært Listhaugs statssekretær siden desember 2015.

– Jeg synes boka skal være tilgjengelig på biblioteket for borgerne i Harstad.

LES OGSÅ: Den norske kirke toner ned markeringene etter 22. juli

– Politisk islam er Vestens største utfordring

Gruppen med unge næringslivsfolk som omtales i Finansavisen ønsker å være anonyme, men opplyser til avisen at de kjøper 1000 eksemplarer til norske bibliotek for å bidra til at flere får tilgang til boken. Ved Deichmanske Bibliotek skal 222 personer stå på venteliste for å låne boken.

– Vi har reist mye, og flere av oss reiser ofte til muslimske land, hvor vi har sett hvor dysfunksjonelle disse samfunnene er, sier en talsmann for gruppen til Finansavisen.

– Vi mener at politisk islam er Vestens største utfordring. Hege Storhaugs bok tar tak i dette vanskelige temaet. Hun er utrolig modig.

LES OGSÅ: – Storhaug er en ventil for islamkritikere

Gruppen skal bestå av menn og kvinner i alderen 25 til 40 år som alle har høy utdannelse og jobber i næringslivet, noen i egne bedrifter, innen shipping, olje, finans og fiskeoppdrett.

– Grunnen til at vi ønsker å være anonyme er at islam er den eneste saken man ikke kan ytre seg kritisk om uten at det medfører negative konsekvenser for en selv og ikke minst sin familie, sier representanten for gruppen til Finansavisen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk