Politikk

Carl I. Hagen hyller Frps innvandrings-politikere

– Nå vil nordmenn få se at politikere som selv har minoritets- og innvandrerbakgrunn fronter en langt strammere asyl- og innvandringspolitikk, sier den tidligere Frp-lederen.

Fremskrittspartiet har valgt Mazyar Keshvari og Himanshu Gulati – to menn med minoritets- og innvandrerbakgrunn – til å fronte en strengere asyl- og innvandringspolitikk.

Disse to vil du se mye til og høre mye om. To erklærte liberalister skal være Fremskrittspartiets fremste talsmenn i den varslede innstrammingen av asyl- og innvandringspolitikken. Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari ble i går valgt til ny innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Onsdag ble Himanshu Gulati, leder i ungdomspartiet, utnevnt til statssekretær i Justisdepartementet.

Carl I. Hagen, Frps mangeårige leder, mener de kommer til å gjøre en utmerket jobb:

– Folk vil få se at Gulati og Keshvari er med og leder arbeidet med å få slutt på den snillistiske politikken som er ført til nå, sier Hagen til Vårt Land, og legger til:

– Folk ville blitt overrasket om de fikk se hvor mange politikere med minoritets- og innvandrerbakgrunn som er aktive i Fremskrittspartiet. De vil ha slutt på at folk kommer til Norge og utnytter systemet.

Kommentator i det konservative magasinet Minerva, Jan Arild Snoen, tror ledelsen i Frp ønsker å sende et signal til opinionen ved å velge Gulati og Keshvari til de fremskutte posisjonene.

– Begge har et sterkt engasjement i asyl- og innvandringspolitikken – og begge har minoritetsbakgrunn, sier Snoen til Vårt Land.

LES HELE REGJERINGSERKLÆRINGEN HER

Arbeidsinnvandrere. Himanshu Gulati overtar rollen som Pål Lønseth (Ap) har hatt i Justisdepartementet i flere år: Statssekretæren som forsvarer regjeringens asyl- og flyktningpolitikk. Allerede dagen etter utnevnelsen forberedte Gulati folk på at politikken kommer til å bli strengere:

– Jeg tror mange allerede merker at det er en ny regjering. Vi kommer til å jobbe for eksempel for at man skal ha lukkede mottak for dem som ikke vil samarbeide med myndighetene, og for raskere utsending av for eksempel kriminelle asylsøkere, sier 25-åringen til NRK.

Himanshu Gulatis foreldre kom til Norge som arbeidsinnvandrere fra India på slutten av 70-tallet. Gulati var den første lederen i et norsk ungdomsparti med flerkulturell bakgrunn da han ble valgt til leder i FpU i 2012.

Ønsker færre. Regjerings-erklæringen til Høyre og Frp sier at partiene skal «gjennomføre en fullstendig gjennomgang av utlendingslovens regler knyttet til familieetablering og -gjenforening med sikte på innstramming».

Hva dette kan innebære, sa Frp-nestleder Per Sandberg mye om til Dagbladet i august. Innvandring er det viktigste spørsmålet en ny, borgerlig regjering står overfor, sa han og forkynte at Frp vil mer enn halvere antall nye landsmenn hvert år. Til avisen sa Sandberg at Frp har følgende målsetting:

• Totaltallet for innvandrere fra land utenom Europa skal reduseres fra 35.100 til 14.600.

• Familiegjenforening reduseres fra 12.500 personer til 2.800.

Var flyktning. Nå skal den nyvalgte stortingsrepresentanten Mazyar Keshvari, som kommer fra Frps bystyregruppe i Oslo, være veiviser i asyl- og innvandringssaker på Stortinget.

– Jeg har førstehånds erfaring, jeg kom til Norge fra Iran som politisk flyktning sammen med familien. Nå skal jeg få være med å legge forholdene til rette for en mer bærekraftig innvandringspolitikk. Jeg er ydmyk for at Frp viser meg denne tilliten, sier han til Vårt Land.

Keshvari mener det er viktig å få de som skal være i Norge, til å lykkes her.

– Derfor må vi få en helt annen integreringspolitikk. De som skal være i Norge må for eksempel ikke plasseres på mottak som i dag er sentre for kriminell virksomhet, men på egne integreringsmottak.

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhendeavdelinga i Vårt Land. Han har arbeidd i Vårt Land sidan 1992 og har tidlegare vore deskjournalist, vaktsjef, nyhendeleiar og samfunnsredaktør (nyhenderedaktør) i avisa. Han skriv særleg om asyl-, flyktning- og integreringspolitikk, oppvekst og utanriks – og konsekvensar av vedtak i regjeringa og Stortinget. Tips gjerne på: bjbj@vl.no

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Politikk