Nordmenn sier de vil ha lokalprodusert mat
Stjernekokker får litt av æren.
Kort vei fra beite til matfat øker nordmenns motivasjon for å åpne lommeboka litt ekstra, hevder ny undersøkelse.
Keilen, Berit
Over halvparten av befolkningen, 56 prosent av de spurte, mener at det er viktig eller svært viktig at landbruksproduktene de kjøper og spiser er norske, viser en undersøkelse fra Ipsos MMI. I 2009 var det 52 prosent som mente det samme, skriver Nationen.
Stjernekokker. Samtidig er nordmenn villige til å betale mer for lokalprodusert mat. Hele 67 prosent av det norske folk oppgir at de er villige til å betale mer. Det er en solid økning fra de 56 prosentene som svarte det samme for fem år siden.
Forsker Annechen Bugge i Statens institutt for forbruksforskning tror at de nye, nordiske stjernekokkene kan ta en del av æren for den økende matinteressen i Norge.
Bestill abonnement her
KJØP