NLM og ImF om KRIK-vedtak: – Dette svekker samarbeidet
KRIKs ferske vedtak om at samboere og homofilt samlevende kan ansettes i organisasjonen, vekker reaksjoner hos samarbeidspartnere som har et konservativt samlivssyn. De bryter ikke med KRIK, men på sikt kan vedtaket få konsekvenser, varsler to av dem.
– Samarbeidet som eksisterer mellom noen av våre skoler og KRIK er ikke særlig forpliktende for noen av partene, og blir ytterligere svekket med denne utviklingen, sier Erik Furnes (t.v.), generalsekretær i Indremisjonsforbundet (ImF) og Øyvind Åsland (t.h.), generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband, i en felles uttalelse til Vårt Land.
Erlend Berge / Marit Hommeldal / montasje
– Samarbeidet som eksisterer mellom noen av våre skoler og KRIK er ikke særlig forpliktende for noen av partene, og blir ytterligere svekket med denne utviklingen. At vi slik driver fra hverandre er det siste vi trenger i en tid der vi bør stå sammen i kampen for at barn, unge og voksne skal stå imot det enorme presset om å praktisere en tro som bryter med Gud gode vilje.
Det sier Erik Furnes, generalsekretær i Indremisjonsforbundet (ImF) og Øyvind Åsland, generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband, i en felles uttalelse til Vårt Land onsdag morgen.
I flere måneder har de ventet på at Kristen Idrettskontakt (KRIK) skal klargjøre hvorvidt samboere og homofilt samlevende kan være ansatt i organisasjonen, og eventuelt på hvilken måte. Begge misjonsorganisasjonene har et konservativt samlivssyn, og samarbeider med KRIK i form av egne KRIK-linjer på noen av skolene sine. Det har tidligere varslet at KRIKs praksis når det gjelder samlivsspørsmål vil kunne få konsekvenser for videre samarbeid.