Marokkansk journalist fengslet etter abortanklager
Journalist Hajar Raissouni sier derimot at aborten aldri skjedde. I Marokko er abort strengt forbudt.

Mange frykter at Hajar Raissouni ble fengslet på grunn av falske anklager, melder The Guardian.
Hun ble arrestert utenfor en helseklinikk i august. Journalisten var på akuttmottaket for å få fjernet en blodpropp da politiet iført sivil bekledning tok kontakt med henne. Hun var sammen med sin forlovede.
Raissouni ble så tvunget til å gjennomføre en gynekologisk undersøkelse og ble tiltalt for ulovlig abort og sex før ekteskap. En lege ble også anklaget for å ha gjennomført aborten.
LES MER: Norsk journalist lurt til å hjelpe israelsk etterretningsagent med å sverte Smiths venner
Motbeviste anklager om svangerskap
Marokkanske myndigheter hevdet at hun skal ha vært gravid i åttende uke da hun aborterte.
Senere har blodprøver vist at Raissounis hormonnivå ikke stemmer med nivåene hos gravide kvinner som er åtte uker på vei. Det trakk advokaten hennes frem i retten. Likevel fikk journalisten en fengselsdom på ett år.
I et brev fra fengslet skriver journalisten at anklagene er fabrikkerte. Hun mener myndigheten kun vil straffe henne for å ha rapportert om uroen i nordlige Marokko.
Hun jobbet for det uavhengige nyhetsmediet Akhbar Al Yaoum og fikk mye heder for dekningen.
LES MER: Norske medier: Få muslimer, mye islam
– Kneble pressefrihet
Mange aktivister mener at myndighetene bruker falske anklager som metode for å kneble kritiske røster mot staten i landet. De mener rettsaken kun var for å henge ut Raissouni offentlig.
Reportere uten grenser bekrefter at denne metoden er flittig i bruk av de marokkanske myndighetene. På pressefrihet-indeksen til organisasjonen ligger Marokko så lavt som på 135. plass av 180 land.
Abort er brudd på loven
I Marokko er det ulovlig å gjennomføre en abort med mindre kvinnens liv står i fare. Og selv da må ektemannen godkjenne prosedyren.
Likevel viser statistikken at nærmere 800 aborter er utført daglig.
– Kvinner er de mest sårbare for denne typen urettferdig forfølgelse. De kjemper for grunnleggende friheter som retten til sin egen kropp og privatliv, sier Loubna Rais i det marokkanske feministkollektivet Masaktach om Raissounis' situasjon.
LES MER: Tysk avisgigant tar avstand fra jødehat med egen «klipp ut-kippa» i avisen