Lar soppen gro

En ny øko-trend sprer seg. Kaffegrut resirkuleres og blir soppfarm 
på kjøkkenbenken.

Her er en av Siri Mittets avlinger. Plasten rundt er dyrkingsposen. Når soppen er klar til å produsere faktisk matsopp, lager man et hull i fronten på ­posen og her spirer soppene.
Publisert Sist oppdatert

Det lukter kaffe i fellesrommet i borettslaget på Torshov i Oslo. På gulvet ligger sekker med gammel kaffegrut, kalk og soppsporer. Åtte kvinner venter spent. De drømmer om å få til sin egen lille soppfarm, og har meldt seg på kurs.

Perfekt

– Kaffegrut er perfekt for østers­sopp, for det er masse næring i den. Bare én prosent av kaffebønnen blir igjen i den kaffen vi drikker, resten er igjen i gruten, sier kursleder Siri Mittet og gestikulerer ivrig.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP