Lag ditt eget smør!

Tine skylder på bøndene. Bøndene skylder på kyrne. Kinn heller ditt eget smør og smør tykt på i hele jula.

Publisert Sist oppdatert

– Lag ditt eget smør. Seterrømme, creme fraiche eller kremfløte og litt salt i miksmasteren er alt som skal til, oppmuntrer Ida Berg Hauge, daglig leder i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

På hjemmesidene hun rår over, melk.no, beskrives fremgangsmåten: Rømmen eller fløten vispes i mikser til den skiller seg, ca 20 minutter. Unngå å piske så lenge at massen blir for varm og fettet smelter. Press deretter ut så mye væske du kan av smørklumpene med hendene, og elt inn salt etter smak. En liter rømme eller fløte blir til ca 250 gram smør.

– Er det så enkelt?

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP