Kombinerer ­kristne røtter med buddhistisk praksis

Buddhismen ledet Frauke Weber til et ­dypere forhold til Jesus. I framtiden kan det bli mer vanlig å ha et trosliv som blander elementer fra ulike trosretninger.

Frauke Weber mener det er meningsløst å lete etter Gud: – Gud er av livet og verden i seg selv, sier hun.
Publisert Sist oppdatert

– Buddhismen og kristendommen forenes av kjærligheten. I kristendommen er kjærlighet mer uttalt som det største og det viktigste. I buddhismen snakker man mer om medfølelse og forståelse, men mener det samme. Begge to er ­ulike tilnærmelser til en sannhet, eller du kan kalle det for Gud – hvis du vil, sier lege og meditasjonslærer Frauke Weber.

Vårt Land møter henne på en kafé i det snødekte landskapet ved Semsvannet i Asker. Frauke Weber forteller at hun har dype røtter i kristendommen og en levende praksis innenfor den buddhistiske læren. Hun er en av mange i Norge som er tiltrukket av det tidligere generasjoner kalte for «Østens mystikk». I en rekke menigheter er begreper som «meditasjon» og «mindfulness» blitt moteord.

Det er vanlig å se forskjellige trosretninger som gjensidig utelukkende. Samtidig kjennetegnes vår tid av at kategorier vi bruker for å beskrive oss selv ikke lenger er like selvfølgelige og bastante. Det ikke tvil om at tiden etter 2. verdenskrig er «individets tidsalder», mener religionssosiolog Jesper Aagaard Petersen.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS