Klima

Equinor får refs i Storbritannia for reklame

Equinor har fått beskjed fra britiske myndigheter om ikke å bruke reklamen igjen, skriver Financial Times.

I en reklame for Equinor på undergrunnen i London står det i stor skrift: «Vi er lavkarbonenergien på andre siden av horisonten», og deretter med mindre skrift: «Equinor er Storbritannias største leverandør av importert gass – og også en nøkkelleverandør av vindkraft», det var Financial Times (FT) som først omtalte saken.

Det britiske reklameombudet (ASA – Advertising Standards Authority) har, etter en klage kom inn om en plakat på Westminister-stasjonen i London, bedt Equinor om å slutte å bruke reklamen, skriver FT.

Det problematiske i reklamen er at gass settes i sammenheng med lavkarbonenergi.

I en e-post fra ASA til Equinor, som FT har sett, skal det stå at Equinor har sagt at deres intensjon kun var å referere til havvind som lavkarbon, men innrømmer at budskapet kan ha blitt forstått på en annen måte enn det.

Ifølge ASA har Equinor sagt seg enig i at de ikke skal bruke reklamen igjen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen er journalist i nyhetsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Klima