Klima

NRK-komiker utga seg for å være KrF-politiker – lurte streikende skoleelever

Komiker Thomas Teige i NRK Satiriks utga seg for å være KrF-politiker Dag Inge Ulstein fra regjeringen, og lovet de streikende skoleelevene foran Stortinget at de vil få godkjent fraværet.

– Ingen skal få fravær for å være her i dag. Det garanterer jeg på vegne av regjeringen, sa komikeren, ifølge VG.

Komiker Thomas Teige hadde iført seg dress da han gikk opp på scenen og utga seg for å være utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF).

Komikeren hevdet også at regjeringen hadde bestemt seg for å vedta store endringer i kampen mot klimaendringene. Det ble lovet både full stans i oljeleting- og produksjon, samt en dobling av budsjettet til klimabistand.

Ifølge VG ble de falske lovnadene møtt med stor jubel blant de fremmøtte.

Fredag ettermiddag opplyste leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, til NTB at anslagsvis 15.000 ungdommer deltok i klimastreiken foran Stortinget i Oslo.

Til VG sier prosjektleder for NRKs satireprogram at stuntet nok vil skuffe ungdommene, men at det vil legge press på politikerne.

LES OGSÅ: Vårt Lands ungdomsreporter møtte klimastreikende elever

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Klima