Klima

FNs klimapanel samler troppene i Stockholm

Verdenspressens blikk rettes mot Stockholm når FNs klimapanel denne uka ferdigstiller sin nye rapport om det globale klimaet.

Det fire dager lange møtet hvor rapporten skal ferdigstilles, starter på Münchenbryggeriet i Stockholm mandag klokka 10. I alt 250 delegater fra 110 land og et 50-tall forskere skal delta, opplyser kommunikasjonssjef Jonathan Lynn i FNs klimapanel (IPCC).

Ifølge ham kan det bli lange diskusjoner.

– De kan bruke tjue minutter på å diskutere et kommategn, sier Lynn.

Eystein Jansen, forskningsdirektør ved Bjerknessenteret for klimaforskning, bekrefter at diskusjonene kan bli langdryge. Han var med da forrige rapport ble ferdigstilt i 2007.

LES OGSÅ:

– Det var en del folk som likte altfor godt å høre sin egen stemme og hengte seg opp i uvesentligheter, forteller Jansen til NTB.

Fredag skal rapporten legges fram for offentligheten. Om lag 170 journalister har akkreditert seg til framleggelsen. Det er påmeldte fra hele verden, men de fleste, 70 stykker, kommer fra Sverige.

Ifølge Lynn vil den nye rapporten vil toneangivende for klimadebatten i årene som kommer.

Det er første del av IPCCs femte hovedrapport som skal ferdigstilles i Stockholm. Denne tar for seg det naturvitenskapelige grunnlaget for klimaproblemene. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Klima