Innenriks

Skremt av Lysglimts rekruttering: – Rent jødehat

Forstander i Det Mosaiske Trossamfund Ervin Kohn ble truet på Alliansen-nettgruppe og anmeldte video der han sammenlignes med en rotte. Han er skremt etter nettavisen Filter Nyheters avsløring om Alliansens rekruttering blant ungdom.

– Jeg blir bekymret for egen sikkerhet, men mest er jeg redd for konsekvensene for samfunnet når han aktivt rekrutterer ungdommer, på nettet og på skoler. Hans Lysglimt Johansen sprer antisemittiske holdninger av verste slag.

Dette sier Ervin Kohn, forstander i Det Mosaiske Trossamfund, og tidligere nestleder i Antirasistisk Senter, nå pensjonert.

Hets og trusler

Torsdag kveld publiserte nettavisen Filter Nyheter en omfattende artikkel om partiet Alliansen, partileder Hans Lysglimt Johansen, og aktiviteter rettet mot ungdom i nettfora som skal være tilknyttet Alliansen.

Filter omtaler blant annet trusler og hets mot Ervin Kohn på en lukket Discord-server kalt «den offisielle Alliansen-serveren på Discord», som bruker partiet Alliansens logo og viser til partiets offisielle nettsider. «Kohn er blitt en gjentagende hovedperson for mye av innholdet på Discord-serveren», skriver Filter.

I meldinger på serveren er Ervin Kohn blitt kalt «jødesvin», ifølge Filter, og det skal ha blitt postet memer «som dreier seg om å plassere Kohn i gasskammer, eller at han jaktes på med skytevåpen etter å ha rømt fra en konsentrasjonsleir». Kohn har sett memet der han siktes på med skytevåpen.

Vet ikke hvem som står bak

Til Dagsavisen kommenterer partileder Hans Lysglimt Johansen at han ikke modererer dette eller andre nettfora, og at han ikke vet hvem som står bak postene om Ervin Kohn.

Filter omtaler også en video postet på TikTok av kontoen «Alliansenpartiet» der Ervin Kohn sammenlignes med en rotte. Videoen skal nå være slettet.

Kohn sier til Dagsavisen at han er kjent med TikTok-videoen.

– Antirasistisk senter anmeldte den TikTok-videoen tidligere i år, men anmeldelsen ble henlagt, sier Kohn.

– Jeg vet ikke hvem som lager mye av materialet, inkludert den TikToken. Jeg vet ikke, og jeg vil ikke vite det, kommenterer Hans Jørgen Lysglimt Johansen til Dagsavisen.

Jeg blir mer på vakt. Men jeg trekker meg ikke fra samfunnsdebatten.

—  Ervin Kohn, Det Mosaiske Trossamfunn

---

Alliansen

---

Anmeldt for hatefulle ytringer

«Dette gjør meg både bekymret og redd», skrev Ervin Kohn på Twitter torsdag kveld, etter publiseringen av Filter-artikkelen. Kohn har sett memet der han siktes på med skytevåpen.

– Jeg var ikke klar over de organiserte aktivitetene mot ungdom som omtales i Filter. Men jeg er kjent med ytringene Lysglimt Johansen har publisert i mer tradisjonelle sosiale medier og på Facebook, der han mange ganger navngir meg. Jeg har anmeldt flere andre høyreekstreme for hatefulle ytringer, men ingen går etter meg som Hans Lysglimt Johansen. Han blinker meg ut fordi jeg er forstander for Det Mosaiske Trossamfund, sier Ervin Kohn.

– Det at han ikke er dømt for sine antisemittiske tweets er en gåte. Vi anmeldte han for flere år siden og vedla 63 tweets. Mange er ren og skjær antisemittisme. Regelrett jødehat. Jeg kan ikke skjønne at han ikke ble tiltalt. Det at han ikke blir tiltalt, representerer en bagatellisering av antisemittisme som i seg selv er bekymringsfullt, mener Kohn.

«Om vi ikke tar det oppgjøret med de gobalistiske jødene nå, i Norge ledet av jøden Ervin Kohn, jødelakeiene i Høyre, jødelakeiene i Fremskrittspartiet banker de gjennom FNs migrasjonsplattform og da er det over», het det i en av twittermeldingene fra Lysglimt Johansen som politiet vurderte opp mot loven mot hatefulle ytringer i 2019.

– Jeg blir mer på vakt

Artikkelen i Filter omtaler også hvordan Alliansen under en nylig anti-koronatiltak-demonstrasjon foran Stortinget skal ha formidlet kontakter mellom kjente nynazister og ungdommer som var aktive på Discord-serveren.

– Jeg er blitt litt mer betenkt akkurat nå etter at dette kom. Jeg blir mer på vakt. Men jeg trekker meg ikke fra samfunnsdebatten. Offentlighet er i seg selv en beskyttelse, sier Ervin Kohn.

– Jeg synes PST og Politiet bør ta en kikk på virksomheten til Hans Lysglimt Johansen. Han fremmer hat mot jøder. Det bør ikke være vanskelig å bruke straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer mot dette, sier Ervin Kohn.

Partiet Alliansen fikk nok underskrifter til å stille ved stortingsvalget i 2017. Dagsavisen har omtalt hvordan Lysglimt Johansen og Alliansen i vinter har samlet underskrifter foran kommende stortingsvalg gjennom en «Underskrift mot bompenger»-kampanje. Dagsavisen har også omtalt at Alliansen foran kommune- og fylkestingsvalget i 2019 samlet underskrifter ved videregående skoler i Oslo.

– Jeg har fått med meg at Lysglimt gikk i skolegårder for å få med seg de nødvendige underskrifter for å stille til stortingsvalg. Underskriftene han har samlet inn til stortingsvalget bør gås gjennom for å sjekke at de som har skrevet under er myndige, sier Ervin Kohn.

OSLO  20161124.
Hans Lysglimt Johansen lanserte torsdag partiet Alliansen under en markering i Oslo. Partiet har kun ett eneste programpunkt: Krav om folkeavstemning om Norges EØS-medlemskap. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Lysglimt svarer: Tar avstand fra vold

– Jeg gjentar det til det kjedsommelige: Alliansen er fredelig. Aldri vold, aldri trusler, ligg unna narkotika, spis sunt, vær i naturen, sats på gode familierelasjoner. Dette vil jeg gjerne at du får med, kommenterer Lysglimt Johansen i e-post til Dagsavisen.

Til omtalen av Kohn på Alliansens Discord-server svarer Lysglimt Johansen:

– Jeg personlig tar avstand fra all vold og voldsretorikk. Men det er umulig for meg å ha kontroll på alt som foregår på nettet. Mye av dette er også en type humor, det er en usmakelig humor men like fullt en type humor, en type ventil for frustrasjon. Det hele må ses som en type ungdomsopprør, mener Johansen.

– Når det gjelder Ervin Kohn minner jeg om at han er min politiske nemesis, og det går begge veier, og jeg vil minne om at jeg har vunnet over Kohn og hans metoder i Pressens Faglige Utvalg. Ervin Kohn har jobbet for masseinnvandringen til Norge og til vesten i en årrekke gjennom Antirasistisk Senter. Lysglimt arbeider imot masseinnvandringen til Norge og vesten, kommenterer Johansen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks