Innenriks

KFUK-KFUM Global får årets Operasjon Dagsverk-prosjekt

Årets Operasjon Dagsverk skal støtte ungdom fra Sør-Afrika sin kamp mot sosial urettferdighet. OD-dagen vil finne sted på skoler over hele landet 4. november.

[object Object]

Norge — Prosjektet vil bli gjennomført i samarbeid med KFUK-KFUM Global og deres lokale partnere i Sør-Afrika. Det ble bestemt onsdag av elever fra hele Norge på Elevtinget, skriver Operasjon Dagsverk (OD) i en pressemelding.

– Mange ungdommer i Sør-Afrika blir født inn i en skjevfordelt verden. Flere år etter apartheid finner vi fortsatt mange urettferdige strukturer. Jeg gleder meg til å se hva norske og sørafrikanske ungdommer kan få til sammen, sier leder Hedda Oven Halvorsen i OD.

Prosjektet har som mål å skape muligheter og hjelpe ungdom med å håndtere vanskelige opplevelser, ifølge pressemeldingen.

– Arven etter apartheid har gjort at mange unge faller utenfor samfunnet. Dette prosjektet vil motvirke utenforskapet og bidra til å skape sunne og trygge lokalsamfunn for tusenvis av unge mennesker, sier daglig leder Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM Global.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks