Innenriks

Oslo bispedømme henter direktør fra Slottet

NY JOBB: Ole Edvard Wold-Reitan er ansatt som stiftsdirektør i Oslo bispedømme. Han kommer fra jobben som assisterende sekretariatsleder ved Det kongelige hoff.

55-åringen har også vært daglig leder i Kronprinsparets Fond og konstituert kommunikasjonssjef ved Slottet. I jobben som assisterende sekretariatsleder har han hatt hovedansvar for kronprinsesse Mette-Marits offisielle program.

– Jeg gleder meg til samarbeid, nye arbeidsoppgaver og nytt fellesskap i stillingen som stiftsdirektør i Oslo Bispedømme, sier Wold-Reitan i en pressemelding.

Vårt Land har bedt Reitan om et intervju, men i en sms til svarer den nye stiftsdirektøren at han ikke tiltrer før etter påske så «pressemeldingen får gjøre nytten enn så lenge».

Forskjellige roller ved hoffet

Sidan 2010 har Wold-Reitan hatt forskjellige stillingar ved Det kongelege hoff. Han har vore dagleg leiar i Kronprinsparets Fond og konstituert kommunikasjonssjef. Dei fleste årene på Slottet har han vært i stillingen som assisterende sekretariatsleder, med hovedansvar for Kronprinsessens offisielle program. Denne stillingen har han i dag.

Før karrieren på Slottet har Wold-Reitan vært daglig leder i Kirkelig Kulturverksted i en årrekke og leder for TV-aksjonen «Hjerterom» i 2005.

Det er også kjent at Wold-Reitan og hans ektemann Harald Wold-Reitan er gode venner av kronprinsparet. I 2012 dro kronprinsessen til New Dehli for å passe et nyfødt tvillingpar som ekteparet skulle hente, da ekteparet Wold-Reitan ble forhindret på grunn av visumproblemer. Episoden skapte debatt, fordi tvillingene var unnfanget ved surrogati.

– Det pågår en viktig debatt i samfunnet om surrogati. For meg var dette ikke ment som et innlegg i denne debatten. For meg dreide dette seg om at jeg var den som kunne hjelpe to nyfødte barn som var alene i verden, sa hun i ettertid til Kongehuset.no.

Fornøyd bispedømmerådsleder

Leder av Oslo bispedømmeråd, Gard Sandaker-Nielsen, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Ole Edvard Wold-Reitan har bred ledererfaring fra ulike organisasjoner og virksomheter, og jeg er trygg på at han vil bidra til å utvikle kirken i bispedømmet. Jeg ser fram til å få ham på plass og vil ønske ham velkommen til et godt og viktig arbeidsfellesskap, sier leder av Oslo bispedømmeråd Gard Sandaker-Nielsen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks