Nyheter

NRK erkjenner brudd på god presseskikk etter Israel-tirade

NRK brøt god presseskikk da en programleder på radio hadde en antisemittisk tirade mot Israel, erkjenner etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK.

– Uttalelsene strider med Vær varsom-plakaten på i hvert fall ett punkt, sier Kalbakk til Dagen.

Han vedgår brudd på punkt 4.3 i Vær varsom-plakaten, som omhandler respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etnisitet, nasjonalitet og livssyn. NRK er klaget inn på flere punkter. Klagen er foreløpig ikke ferdigbehandlet av Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Uttalelsene fra Matheson

Bakgrunnen for klagen er P13-programleder Shaun Henrik Mathesons uttalelser på radio i begynnelsen av februar. Matheson sa blant annet at det nesten var som om at han ønsket at koronavaksinen ikke virket i Israel, og at vi aldri må glemme hvor «rævva Israel er».

NRK-ledelsen omtalte selv uttalelsene som antisemittiske under et møte i Kringkastingsrådet i forrige uke.

– Det er klart at når vi erkjenner at innslaget dessverre hadde et antisemittisk budskap, så ville det være rart å ikke erkjenne at det strider med punkt 4.3 i Vær varsom-plakaten, sier Kalbakk.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter