Innenriks

Caritas: Mange arbeidsinnvandrere tester seg ikke av frykt for arbeidsgiver

I uke 1 og 2 kom det nesten dobbelt så mange nye simkort fra Polen og Litauen på det norske mobilnettet som det var personer fra disse landene som testet seg.

Over 17.000 personer fra Polen og Litauen ble koronatestet i Norge i uke 1 og 2. Samtidig kom nesten 32.000 simkort fra disse landene på det norske mobilnettet, viser tall NRK har fått fra Telenor.

Det skjedde til tross for at det fra 2. januar ble innført obligatorisk koronatesting for alle som ankommer Norge.

Hjelpeorganisasjonen Caritas mener at mange arbeidsinnvandrere ikke tester seg av frykt for arbeidsgiver.

– Dette med testing, smittevern og arbeidsgiveransvar henger sammen, og de er redde for å melde fra og følge reglene av frykt for å ikke få jobb i Norge, sier jurist Marta Frydrych Torkildsen i Caritas.

Hun mener også at vanskelig tilgjengelig informasjon, komplisert regelverk og stadige endringer er andre årsaker til at mange ikke har testet seg.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks