Innenriks

Kirken holdt stand mot koronaen

Færre fikk med seg gravferder og konserter i kirken i fjor. Men totalt sett besøkte mange kirken, riktignok for det meste digitalt.

På nasjonalt plan oppgir 82 prosent av kirkemedlemmene at de har besøkt kirken i 2020, enten digitalt eller fysisk. I 2019 ble det kun spurt om fysiske besøk, og da oppga 87 prosent at de hadde vært i kirken.

Deltakelse i gravferder og kulturarrangement i kirken har minket mest, viser Kirkens egen medlemsundersøkelse.

Fryktet større nedgang

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum hadde fryktet en langt større nedgang med stengte kirker og tak på antall gjester i både bryllup, konfirmasjoner og andre seremonier.

– Takket være en fantastisk innsats fra kirkens ansatte og frivillige over hele landet har man kunnet møte kirkemedlemmer både fysisk og gjennom digitale møtepunkter og sendinger, sier hun.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks