Innenriks

«De andre» stjeler velgere fra Frp og gjør det skarpt i januarmåling

I Nettavisens januarmåling får småpartiene som ikke er representert på Stortinget en oppslutning på 4,6 prosent. Fremskrittspartiet blør velgere til gruppen.

Partiene som i meningsmålinger bare synes som «de andre» er de som samlet stiger mest i Nettavisens måling. Størst av dem er De kristne, som får 1,1 prosent. Deretter kommer Sentrum, Pensjonistpartiet og Liberalistene, alle med 0,7 prosent.

Frp får en oppslutning på 8,4 prosent i målingen, som er utført av Sentio. Partiet lekker flest velgere til Senterpartiet, så til gruppen «de andre» før Arbeiderpartiet.

Omgjort til tall om velgere stjeler gruppen «de andre» 48.026 velgere fra Frp. 246.800 av partiets velgere har enten gått til andre partier eller satt seg på gjerdet.

– Det er i hovedsak Frp som lekker velgere til småpartiene, men også Arbeiderpartiet, Høyre og KrF, opplyser Martin Stubban hos Sentio.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks