Innenriks

25 koronasmittet etter julegudstjenester i Rogaland

SMITTEUTBRUDD I KIRKE: 25 personer har fått påvist koronasmitte etter å ha deltatt på gudstjenester i Ræge kirke i Sola kommune i Rogaland julaften og 1. juledag.

Sola-ordfører Tom Henning Slethei (Frp) holdt pressekonferanse i Ræge kirke fredag kveld, og fortalte at antall smittede etter julegudstjenestene i kirken er oppjustert til 25 personer, skriver Stavanger Aftenblad.

Vårt Land skrev om saken 29. desember, da fem personer var bekreftet smittet.

På de to gudstjenestene julaften deltok henholdsvis 48 og 50 deltagere. 1. juledag var 50 publikummere til stede. Av de 50 gjestene som var i kirken 1. juledag, er 25 påvist smittet.

Det var de samme ansatte på gudstjenestene begge dager. Derfor oppfordrer nå Sola kommune alle som var i Ræge kirke på julaften om å gå i karantene.

– Nå er det ytterst viktig at vi strammer til og er forsiktige. Det er essensielt at vi slår ned dette nå. Uten vesentlige endringer vil det bli aktuelt med enda strengere forskrifter hvor vi kommer nærmere en nedstengning, sa ordfører Slethei.

Sola hadde smitterekord for pandemien så langt 1. januar, med 20 nye smittede i kommunen.

Ifølge prost Tomas Mjelde Røsbak i Tungenes prosti ble smittevernreglene overholdt. Det har vært to meter mellom benkeradene, to meter mellom hver kohort – og mer enn to meter fra første benkerad til podiet, hvor de smittede har sunget og spilt.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Elisabeth Bergskaug

Elisabeth Bergskaug

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Innenriks