Innenriks

Stor økning i samtaler om ensomhet hos Kirkens SOS

Hjelpetelefonen til Kirkens SOS har svart på over 2.000 henvendelser mellom 23. og 27. desember. I underkant av en tredel av samtalene var om ensomhet.

Norge — Kirkens SOS har besvart 2.256 henvendelser på telefon i jula i år. Det utgjør cirka 450 henvendelser i døgnet.

Alvorlighetsgraden i mange av samtalene har økt.

– Mange av samtalene har vært preget av mye ensomhet og psykiske utfordringer på slutten av dette helt spesielle året, sier generalsekretær Lasse Heimdal i en pressemelding.

Denne jula har 30 prosent av samtalene på krisetelefonen omhandlet ensomhet, mot 19 prosent i fjor.

På chattetjenesten SOS-chat.no, som i stor grad benyttes av yngre personer, er det besvart 209 samtaler så langt denne jula. Også her ser Kirkens SOS en markant økning i samtaler om ensomhet og selvmordstanker.

– På SOS-chat ser vi en prosentvis tredobling av samtaler som omhandler ensomhet sammenlignet med jula i fjor. Mange av våre frivillige beskriver i tillegg denne ensomheten som ekstra håpløs, mørk og vond i år, sier Heimdal.

Han oppfordrer folk til å ta kontakt med en venn, kollega, bekjent, eller et familiemedlem, som de tror kanskje ikke har så mange rundt seg nå.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks