Innenriks

Regjeringen forkorter karantenetiden for innreise til sju dager ved to negative koronatester

Reisende som kommer til Norge fra utlandet, kan gå ut av karantene etter sju dager dersom de tester negativt for covid-19 to ganger etter ankomst.

Ordningen gjelder fra og med 29. desember klokken 8.

Den første testen skal tas innen tre dager etter ankomst, den andre tidligst sju døgn etter ankomst, skriver regjeringen i en pressemelding mandag.

Det er frivillig å teste seg. Dersom man ikke tester seg eller det ikke er kapasitet til å få testet seg, må man være i innreisekarantene i ti døgn.

– Vi oppretter dette alternativet blant annet for å få bedre oversikt og kontroll over smitte blant reisende, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i pressemeldingen.

Den nye ordningen gjelder ikke for reisende som har vært i Storbritannia i løpet av de siste 14 dagene før ankomst. For dem er det obligatorisk å teste seg, men de får likevel ikke forkortet innreisekarantene.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks