Nyheter

Nesten 100 ordførere ber regjeringen om Moria-svar

I et brev til regjeringen ønsker 93 ordførere svar på hvorfor kommunene ikke får ta imot så mange barn fra Moria-leiren som de ønsker.

Norge — Ifølge Klassekampen ber ordførerne regjeringen la villige kommuner ta imot barn med behov for akutt hjelp.

«Vi har fortsatt ikke fått et ordentlig svar på hvorfor vi ikke kan ta imot kommunenes ønskede antall flyktninger. 128 kommuner har sendt klar beskjed om at vi kan ta imot langt flere enn de 50 som er foreslått av regjeringen», heter det i brevet.

– Vi er først og fremst utålmodige. Vi og veldig mange andre kommuner kan hjelpe flere enn vi får lov til, sier Venstres Alfred Bjørlo, ordfører i Stad kommune.

Statssekretær Hilde Barstad (H) i Justisdepartementet medgir at situasjonen er alvorlig. Regjeringen har brukt store summer på å hjelpe Moria-flyktningene der de er, men venter på en enighet i EU før den vil binde seg til å ta imot flere, opplyser hun.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter