Innenriks

Norsk bistand til palestinerne kuttes med 30 millioner kroner

Frp sørget for et budsjettkutt på 30 millioner kroner til palestinerne og de palestinske selvstyremyndighetene (PA).

Norge — Bistanden til palestinske områder kuttes med 10 millioner kroner, mens bistanden til Palestinske selvstyremyndigheter (PA) kuttes med 20 millioner kroner. Det ble klart etter at Frp kom til enighet med regjeringspartiene i budsjettforhandlingene denne uken.

Samlet norsk bistand til palestinerne var på 615,9 millioner kroner i fjor, skriver Dagen.

– Frp har et generelt kritisk syn på effekten av norsk bistand, men spesielt kritiske er vi til bistanden til palestinerne, sier stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) til Dagen.

Gulati viser til nye tall fra israelske myndigheter som viser at palestinerne årlig bruker 1,6 milliarder kroner på å lønne terrordømte palestinere og deres familier.

Utenriksdepartementet har gjentatte ganger avvist at norsk bistand går til palestinske fanger eller terrordømte.

– Budsjettstøtten fra Norge går til Verdensbankens flergiverfond. Verdensbankfondet etterlever høye internasjonale standarder for åpenhet og kontroll over pengebruken, sier statssekretær Audun Halvorsen (H).

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks