Handlehjelperen

Jo mer vi vet, jo bedre valg kan vi ta når vi handler mat.

Siri Helle liker matbutikker. Det er det første hun oppsøker når hun kommer til et nytt sted.
Publisert Sist oppdatert

Agronomen og matentusiasten Siri Helle ga i 2014 ut debattboka Handle rett. Lure val i en matbransje full av juks.

Helle vil hjelpe oss med nettopp det: Handle rett og bli bevisste forbrukere. Vi trenger råd for å holde tunga rett i munnen i stadig mer velfylte butikkhyller. Vi har så mange valg å ta. Det kan være ille nok å vite hvilken av de 20 typene frokostblanding vi skal putte i handlevogna. Men valgene er så mye mer, og så mye vanskeligere. Hva er mest klimavennlig? Skal det være langreist eller kortreist? Hva er bærekraftig, hva er sunnest? Bør jeg velge økologisk? Hva er rett og hva er galt? Man kan bli forvirret av mindre.

– Mange er forvirret, ja. Det ser du på alle diskusjonene om fett, sukker, søtstoff og gluten for tida. Folk er litt engstelige, tror Helle.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP