God belg

Belgfrukten har vært i Skandinavia siden vikingtiden og var de fattiges redning. Nå er de på vei tilbake på middagsbordet.

Bønner, linser og erter finnes i utallige farger og fasonger. På Naturhistorisk museum skal de plante mange av dem i veksthuset når det blir varmere i været.
Bønner, linser og erter finnes i utallige farger og fasonger. På Naturhistorisk museum skal de plante mange av dem i veksthuset når det blir varmere i været.
Jeg er opptatt av mangfold, derfor er det naturlig for meg å være opptatt av belgfruktåret. Mange har fordommer mot belgfrukter, men som god verdensborger bør man faktisk spise mer av det og ulike typer, sier Bjorå.
Jeg er opptatt av mangfold, derfor er det naturlig for meg å være opptatt av belgfruktåret. Mange har fordommer mot belgfrukter, men som god verdensborger bør man faktisk spise mer av det og ulike typer, sier Bjorå.
Publisert Sist oppdatert

Kikerter, bønner og linser hedres. FN har utropt 2016 til de tørre belgfruktenes år. Mange tror kanskje det er en spøk, men nei. Belgfrukter er viktig både for økologi, matsikkerhet og mangfoldet i naturen.

– De har kanskje humor der inne i FN, men med belgfruktåret mener de faktisk alvor, sier Charlotte Sletten Bjorå med et smil og heller bønner og linser i skåler.

Hun er førsteamanuensis ved Naturhistorisk museum i Oslo og ekspert på biologi.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP