– Gjør det vanskelig for seg selv og andre

Bildet av Zeliha Acar som nekter å håndhilse på kronprinsen skaper et feil inntrykk av muslimer flest, ifølge to muslimske samfunnsdebattanter.

BÆRUMKronprins Haakon forsøker å håndhilse på Zeliha Acar Zeliha Acar, styremedlem og ungdomskoordinator i Islamsk Råd, da han besøker den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum. Blodflekker og kulehull er synlige etter skyting og basketaket da Philip Manshaus tok seg inn i moskëen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kronprins Haakon strekker fram hånden for å hilse på Zeliha Acar, men skjønner raskt at hun vil hilse på en annen måte.
For første gang går to av Norges største moskeer sammen om id-bønn og feiring. Basim Ghozlan.
– Profeten har sagt man ikke skal «berøre en kvinne som ikke er tillatt for ham». Hvor grensen går for at røring skal anses som berøring er kulturelt betinget, sier Basim Ghozlan.
Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015. Valgvake, valg. Miljøpartiet De Grønne. Shoaib Sultan
Shoaib Sultan er en aktiv lokalpolitiker for MDG, men jobber også for Antirasistisk senter. Der arbeider han med å kartlegge høyreekstreme miljøer.
Publisert Sist oppdatert

– Bildene av Acar og kronprinsen gir inntrykket av at det å nekte å håndhilse er noe alle muslimer gjør. De som har møtt muslimer, vet at de fleste er avslappet til dette med håndhilsing, sier Basim Ghozlan, forstander i Det islamske forbundet i Norge.

I forrige uke skapte Zeliha Acar, ungdomskoordinator i Islamsk råd Norge, overskrifter da hun ikke håndhilste på kronprins Haakon under hans besøk til den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre.

«Det handlet om tro. Det er en religiøs praksis», forklarte Zeliha Acar til Vårt Land.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS