Nyheter

Hamas får stadig mer kritikk fra palestinere

I sosiale medier florerer videoer av palestinere som viser raseri mot Hamas. En person spør seg om angrepet 7. oktober var en gave til Israel.

– Jeg er lege, jeg hadde et bra liv, men vi har en motbydelig ledelse. Må Gud forbanne dem! De er avskum! sier en innbygger i Gaza i en video i sosiale medier som nyhetsbyrået TT har sett. Også BBC omtaler videoen.

Mannen har blod i ansiktet og sitter utenfor et sykehus i Nuseirat på Gazastripen. Sykehuset oversvømmes av skadede sivile etter den israelske operasjonen som førte til at fire gisler ble reddet ut.

Videoen er en av flere som har gått viralt i sosiale medier, og er en del av den voksende kritikken mot Hamas fra vanlige palestinere.

– Folk lurer på hva angrepene 7. oktober var godt for. Noen sier at de var en gave til Israel, sier en Gaza-innbygger til BBC.

Hamas har styrt Gaza siden 2007. De har slått hardt ned på kritikere, aktivister og journalister, noe blant annet Amnesty har kritisert. Valg har ikke blitt avholdt siden 2006.

Nå våger imidlertid flere å uttale seg fritt og kritikken vokser i omfang, ifølge aktivisten Ameen Abed.

– De aller fleste kritiserer det Hamas har gjort. Når man ser barn bo i telt, blir det vanlig å kritisere sine ledere, sier han til BBC.

Ifølge Times of Israel ble Abed angrepet av rundt 20 menn med kniver og batonger mandag denne uken. Abed er nå på et sykehus nord i Gaza og er alvorlig skadet, ifølge avisa.Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter