Nyheter

Armensk erkebiskop kunngjør fire dager med protester

En stor folkemengde samlet seg søndag til demonstrasjon mot den armenske regjeringen, ledet an av en erkebiskop som kunngjorde fire dager med protester.

Erkebiskop Bagrat Galstanyan bygger på de omfattende protestene mot militære nederlag mot Aserbajdsjan og statsminister Nikol Pasjinjans avståelse av territorium til nabolandet.

– I fire dager skal vi okkupere gatene og plassene, og med vår faste beslutning skal vinne, sa Galstanyan og ber nasjonalforsamlingen avsette statsministeren.

Protestene mot Pasjinjan synes å ha mistet drivet de siste månedene, og erkebiskopen ønsker å få opp stemningen igjen med krav om regjeringsskifte innen få dager og utnevnelse av en overgangsregjering.

Pasjinjan kom under sterkt press etter at Armenia tapte Aserbajdsjans lynkrig i 2020, der eksklaven Nagorno-Karabakh gikk tapt. og 100.000 etniske armenere flyktet til Armenia.

Det som har utløst de senere protestene, er beslutningen om å overlate fire forlatte grenselandsbyer til Aserbajdsjan for å unngå en ny krig som ville gå dårlig for landet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter